недеља, 16. фебруар 2014.

Конкурс за пријем у Војну гимназију


Министарство одбране Републике Србије расписало је Конкурс за пријем кандидата из грађанства за ученике Војне гимназије у  школској 2014/2015. години. Конкурс је отворен од 15. фебруара до 31. марта 2014. године.

УСЛОВИ КОНКУРСА:
Кандидати треба да испуњавају опште и посебне услове конкурса.




ОПШТИ УСЛОВИ:
- да су држављани Републике Србије;
- да су здравствено способни за школовање, што утврђује надлежна војнолекарска  комисија;
- да се против њих не води кривични поступак или поступак због кривичног дела за које се гони по службеној дужности, односно да нису осуђивани за таква дела казном затвора у трајању дужем од шест месеци или казном малолетничког затвора или им није изрицана заводска мера.

ПОСЕБНИ УСЛОВИ:
- да су рођени 1998. године или касније;
- да су завршили V, VI и VII разред и прво полугодиште VIII разреда, односно VIII разред основне школе, и при томе постигли најмање врло добар просечан општи успех школовања,
-да у свим разредима школовања из владања имају најмање оцену 4 (врло добар).

Кандидати који испуњавају опште и посебне услове конкурса за пријем подлежу провери знања из српског језика и математике, провери физичке способности, психолошкој, медицинско-здравственој процени и безбедносној провери. Провера знања из српског језика и математике усаглашена је са поступком који примењује Министарство просвете Републике Србије за пријем у средње школе.

Кандидати ће обавештење о резултатима конкурса добити од Војне гимназије почевши  од 11. јуна 2014. године.

Остала обавештења у вези са конкурсом могу се добити у Војној гимназији, улица Петра Чајковског број 2, Београд (телефони: 011/3603-631, 011/3603-972 и 011/3603-655) или на интернет презентацији Војне гимназије www.gimnazija.mod.gov.rs



Нема коментара:

Постави коментар