уторак, 27. март 2012.

Записник са друге седнице у школској 2011/12. г.



Р Е П У Б Л И К А  С Р Б И Ј А    
Горњи Милановац
ОШ '' Десанка Максимовић''
Број:  1223
Датум: 15. 11. 2011. године


ЗАПИСНИК СА СЕДНИЦЕ
УЧЕНИЧКОГ ПАРЛАМЕНТА

Редни број седнице:   2.
Број присутних представника:  12 од 14 
ДНЕВНИ РЕД:

1) Усвајање записника са претходне седнице
2) Разматрање успеха на крају првог тромесечја
3) Избор два члана за школски тим за развојно планирање
4) Предлози за дружење ученика из матичне школе и издвојених одељења
5) Текућа питања

Ток седнице
Председник је отворио другу седницу и прочитао предлог дневног реда. Упитао је да ли има предлога за допуну и пошто није било примедби, дневни ред је стављен на гласање и прихваћен.
1.
Прешло се на прву тачку, односно усвајање записника са претходне седнице. Записничар, Сара Жижовић је прочитала записник, а потом је председеник Немања Станојевић записник ставио на гласање. Пошто није било примедби, записник је стављен на гласање и усвојен.
2.
По другој тачки, ученици су разматрали сумарне табеле успеха на крају првог тромесечја, на основу извештаја педагошко-психолошке службе. Највише јединица било је: у петом разреду из српског језика и математике по 3; у шестом разреду из физике 8, енглеског језика, српског језика, математике по 7; у седмом разреду из математике 11, српског језика 9, биологије 7; у осмом разреду из математике 16, физике 17, историје 15. У Враћевшници било је 4 јединице из хемије, из физике 6 и енглеског језика 5. На нивоу целе школе највише јединица има из математике 36, односно 174 из свих предмета. Предложено је да ученици чланови парламента понуде помоћ оним ученицима са јединицама који буду изразили жељу да им се помогне.
3.
По трећој тачки, наставник Слободан Аксентијевић је објаснио улогу Тима за развојно планирање у који би требало укључити и представнике Ученичког парламента. Предложени су Јелена Марковић из седмог разреда из Враћевшнице и Андрија Ђунисијевић из VII2 .  Предлог је стављен на гласање и једногласно усвојен. Даље је договорено да се спроводе анкетирање ученика о њиховим жељама како би се побољшали услови школског живота. Резултати анкете ће бити саопштени на састанку Тима за развојно планирање.
4.
У циљу дружења и упознавања ученика матичне школе и школе у Враћевшници, предложено је да се представници ученика у Парламенту ангажују око договарања и ораганизовања дружења по жељи ученика.

5.

Под текућим питањима није било предлога за дискусију.

Пошто је исцрпљен дневни ред седница Ученичког парламента је завршена у 13.00 часова.



 Датум:                                                                        председник Ученичког парламента
15. новембар 2011. г.                                                   ___Немања Станојевић_____________
                                                                                          записничар Ученичког парламента
                                                                                      __Сара Жижовић__________________


Нема коментара:

Постави коментар