четвртак, 4. април 2013.

Презентација Гимназије ''Таковски устанак''


У среду, 27. марта 2013. године у ОШ ''Десанка Максимовић'' боравили су професори и ученици Гимназије ''Таковски устанак''. Циљ њихове посете био је упознавање ученика осмог разреда са радом Гимназије. Професорка енглеског језика Биљана Нишавић и професорка географије Душица Лазовић представиле су смерове које Гимназија нуди и ученицима објасниле како ова школа функционише. У Гимназији постоје друштвено-језички и општи смер, с тим што општи смер има и билингвално одељење у коме се настава одвија на енглеском језику. Ученике је највише интересовало како изгледа настава у овом одељењу. Упознати су да се настава појединих предмета реализује у потпуности на енглеском језику, док је код неких предмета само делимична реализација на страном језику. Такође, упознати су и са начином полагања пријемног испита за ово одељење. Пријемни подразумева обавезан тест из енглеског језика који се полаже почетком јуна и који је уз тест из српског језика и математике, услов за конкурисање за ово одељење.
Професорке су кроз филм који су приказале ученицима представиле наставне и ваннаставне активности школе. Ученици су упознати и са међународном сарадњом коју Гимназија има са школама из Словеније, Немачке и Италије.
Поред професора, Гимназију је представио и бивши ученик ОШ ''Десанка Максимовић'' Стеван Туловић, који је ученик другог разреда. Он је својим друговима испричао како из ученичке перспективе изгледа функционисање Гимназије. Саветовао им је да постану ђаци ове школе пошто ће им она пружити широко образовање и на најбољи начин их припремити за успешно студирање. Посебно је нагласио да се у Гимназији слуша глас ученика и да свако може да искаже своје жеље и креативност у разним областима.
Поред ученика, овом скупу су присуствовале и одељењске старешине осмог разреда, директор и педагог школе.
За ученике издвојеног одељења у Враћевшници, презентацију Гимназије је одржала професорка француског језика  Оливера Стефановић.


Како би слика о функционисању Гимназије била што јаснија ученицима осмог разреда, упућен им је позив да посете ову школу у наредним данима. Позив је прихваћен и осмаци су у пратњи одељењских старешина боравили у Гимназији 3. априла 2013.године. Домаћини су им били педагог Сања Жикић и професор хемије Драшко Симоновић, који су ученицима показали како школа изгледа. Видели су кабинете за биологију, физику и хемију, упознали се како се одвија настава ових предмета и чиме све школа располаже. Такође су посетили и свечану салу и кабинет за ликовну и музичку културу. Још једном су упућени у организацију рада Гимназије и у све садржаје које ова школа нуди. Домаћини су с радошћу одговарали на сва питања осмака који су били заинтересовани за одређене области рада. Такође, изразили су жељу да гости постану њихови ђаци и уверење да су утицали да ова школа буде њихов избор. Потенцијални гимназијалци су исказали одушевљење изгледом и функционисањем Гимназије.

Никола Арсенијевић

Нема коментара:

Постави коментар