четвртак, 25. април 2013.

Наши осмаци у Економско-трговачкој школи ''Књаз Милош''


    Ученици ОШ ''Десанка Максимовић'', у пратњи својих разредних старешина, посетили су 18.04.2013. године Економско-трговачку школу ''Књаз Милош''. Ученике је дочекала педагог Гордана Трифковић и са задовољством их упознала са изгледом школе. После упознавања са простором, ученицима су у кабинету за рачунарство и информатику представљени смерови које ова школа нуди. Презентацију су одржале професорке Данијела Спасојевић и Наташа Глишовић. Економско- трговачка школа ''Књаз Милош'' у наредној школској години уписује пет смерова у исто толико одељења. Смерови које школа нуди су:

-         економски техничар
-         комерцијалиста
-         службеник осигурања
-         финансијски администратор
-         туристички техничар

     Ученици су обавештени да ова школа неће уписивати одељења трогодишњих занимања. Професорке су се потрудиле да основце упознају са распоредом наставних предмета по смеровима и по разредима. Највише пажње ученицима је привукао предмет БИРО. Овај предмет се изучава у старијим разредима, а подразумева рад у виртуелним предузећима или осигуравајућим друштвима, у зависности од смера. Такође, ученици у склопу овог предмета сарађују и са ученицима из других школа у којима се учи овај предмет. За основце је посебно била интересантна посета кабинету овог предмета, где су се сусрели са ученицима четвртог разреда, који су одговорили на питања својих гостију и објаснили им како се одвија настава.
     Поред информација о настави, ученици су упознати и са свим ваннаставним активностима које школа има. Ученике су посебно интересовала школска такмичења која школа организује, екскурзије, као и размена ученика коју школа има са школама из Немачке.
     Ова посета је многим ученицима помогла да направе прави избор занимања којим желе да се баве тј. помогла им је да одлуче коју средњу школу да упишу.


                                                                                                                             Никола Арсенијевић


Нема коментара:

Постави коментар