субота, 27. април 2013.

Календар уписа у средње школе 2013/2014.


Објављен је Конкурс за упис ученика у први разред средњих школа у Републици Србији у школској 2013/14. На овогодишњем завршном испиту оба теста (српски језик и математика) садржаће 75 одсто потпуно непознатих задатака, а 25 одсто задатака биће слично онима из збирки за припрему.
Пробни тест за завршни испит ученици осмих разреда полагаће 11. маја и на њему ће из оба предмета бити потпуно непознати задаци.
Према календару уписа, од 25. до 28. маја ученици осмих разреда који желе да се упишу у школе за таленте подносиће захтеве за полагање пријемног испита који је, уз завршни испит, услов за упис у ове школе.


На завршном испиту који се полаже на крају осмог разреда ученици ће полагати тестове из матерњег језика 17. јуна и математике 18. јуна. Прелиминарни резултати завршног испита биће објављени 21. јуна, а коначни 25. јуна, када ће се уписивати и ученици примљени у школе за таленте.

Листе жеља за наставак школовања предаваће се у основним школама 26. и 27. јуна, а распоред ученика по средњим школама биће објављен 7. јула, док су 8. и 9. јул резервисани за упис ученика у средње школе у првом уписном кругу.

Они који у овом кругу не буду распоређени по средњим школама 9. јула, с новим листама жеља конкурисаће на преостала места, а распоред у другом уписном кругу биће објављен 11. јула, док ће се упис обавити 12. јула, када ће се и завршити овогодишњи упис у средње школе. 

Пробу мале матуре, али за следећу годину, имаће и седмаци и то између 13. и 17. маја, када ће полагати комбиновани тест (историја, географија, физика, хемија и биологија), који се на тестове из матерњег језика и математике, малој матури додаје следеће године. Конкурс за упис ученика у средње школе је у продаји по цени од 210 динара. Презентацију за упис ученика у средње школе за школску 2013/14. годину можете погледати овде.



Нема коментара:

Постави коментар